tiistai 10. syyskuuta 2013

Lihaskuntoilua kotosalla...vihdoinkin!

Ajattelin että oli hyvä hetki tehdä muutama lihaskuntoliike samalla kun sivusilmällä seurailen Suomi-Georgia jalkapallomatsia.

Illan kolme lihaskuntoliikettä ovat:

-vatsalihastreeni (abrollerilla)
-dippejä (pöytänurkkauksessa)
-leuanveto


Vatsalihastreeni 3x15 toistoa

Abroller on todella tehokas vatsalihaslaite (ja aika edullinen). Sillä tehdessä toistoja pitää vaan muistaa pitää vatsa tiukkana ettei oma paino ala tuntua selässä. Mitä alemmas menet, sitä rankempaa sen on. Hurjimmat varmaan pystyy ihan suoralla kropalla päkiät lattiassa mennä alas asti. Minä pidän kyllä ihan polvet maassa. Kannattaa pitää jotain pehmeätä polvien alla, muuten voi alkaa polvissa tuntua aika ilkeältä! Kannattaa lopetella silloin kun tuntuu ettei enää jaksa vatsalihaksia jäkittää ja paino alkaa tuntua selässä.

Dippejä 3x15 toistoa
Pöytänurkkauksessa on kätevä tehdä dippejä, koska silloin saa koko kropan painon mukaan. Oman painon kanssa treenaaminenhan on kyllä yksi parhaimmista treenimuodoista omasta mielestäni.

Leuanveto 3x10 toistoa
Olen hommannut leuanvetotangon ehkä noin 8 vuotta sitten. Se maksoi joku parikymppiä ja on kuin uusi. Erittäin halpa ja tehokas treeni. Tein ensimmäisen setin vastaotteella, toisen ja kolmannen setin ristiotteella. (vastaote=kämmenet vetäjään päin, ristiote=1kämmen ja 1rysty vetäjään päin).

Huomasi kyllä ettei ole leukoja vähään aikaan tehnyt. Kyllä oli nihkeätä. Joskus aikoinaan jaksoin 35 leukaa vetää ja noin vuosi sitten meni yksi leuka 65kg lisäpainoilla. Nyt on vaan tullut enemmän treenattua kahvakuulalla.

Muut perheenjäsenetkin tykkäävät leuanvedosta.


Tässä vedän 31 leukaa.


Tässä vedän kaksi yhden käden leukaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti